BYGHERRE JESPER BACH

Rådhusgården ligger i hjertet af skanderborg og det forpligter. Byggeriet skal understøtte den historiske bykerne samtidig med at det dagligt skal inspirere både beboere og forbipasserende. Vi er derfor stolte over at få lov at opføre rådhusgården og kvitterer med et byggeri i høj kvalitet der bringer liv og funktionalitet til området og rådhustorvet.

Det er min opfattelse, at vi her er lykkes med en ejendom, som taler i kontekst til omgivelserne og ikke overskygger disse, men tværtimod understøtter og bidrager til en helhed og harmoni i bybilledet. Det var især vigtigt i forhold til den gamle politistation og de andre nærmeste ikoniske bygninger, som Rådhusgården er i samspil med.

ARKITEKT HENRIK DITLEV

Nøgleordet kunne være dualitet. rådhusgården er et på én gang moderne og klassisk byggeri, nærmest ydmyg i forhold til sine omgivelser, men samtidig skriger det af kvalitet. det er en ejendom med en høj grad af personlighed og de, der kommer til at bo her vil opleve løsninger og se et materialevalg, som de måske ikke har set før.

Det har været fundamentalt vigtigt, at lyset får en stor rolle i boligerne. Derfor er der også gennemlys, altså hvor lyset kommer ind fra to eller ἀere sider i rummene, for at skabe en oplevelse af åbenhed og nordisk lethed.

Endelig så har vi lagt vægt på, at placeringen tæt på søen og lige ved det nye rådhustorvet giver mulighed for ekstremt meget udeliv. Derfor har så godt som alle boligerne også to altaner – nogle endda tre.