HISTORIE

Som navnet antyder var det tidligere her, at Skanderborg rådhus lå. Centralt beliggende i byen, var det her de store linjer blev trukket og de beslutninger, som havde betydning for det omkringliggende samfund, blev truffet.

Fremover vil stedet huse nogle fantastiske boliger og erhvervsmål, som med deres uovertrufne og gennemtænkte arkitektoniske løsninger og usædvanligt høje kvalitet i materialevalg og udførelse, dagligt vil inspirere og glæde dig, som bor og har din gang her.

FAKTA

Det er let at lade sig forføre af den udbredte lækkerhedsfaktor, som er en integreret del af rådhusgården. men at et dagligliv skal leves og dét gerne på et lidt højere plan end vanligt, er en lige så naturlig del af projektet.

Således har alle boligerne en nummereret p-plads, lige som her også er tørre og opvarmede depotrum. Med en både nutidig og rettidig omhu har vi også fremtidssikret Rådhusgården, bl.a. i form af en forberedelse til ladestandere til el-biler.

BESKRIVELSE

Rådhusgården er Skanderborgs nye, dualistiske liebhaveri. På samme tid moderne, lys og klassisk harmonisk i samspillet med omgivelserne, ikke mindst den markante nabobygning, som husede den gamle politistation.
Et byggeri med personlighed og tidløs elegance.

Rådhusgården består af en række eksklusive boliger, hvor lyset er et gennemgående tema. Det opleves ikke mindst i den udbredte anvendelse af gennemlys i arkitekturen, hvor lyset får lov til at strømme ind fra flere sider, efterladende et åbent og levende udtryk, som ikke mindst i efterårs- og vintermånederne vil give en fantastisk oplevelse.

Fra mange af boligerne er der en storslået udsigt over søen og Skanderborg by – en udsigt, som helt folder sig ud på de store og innovativt indrettede altaner og terrasser, hvoraf nogle af boligerne har 2 eller sågar 3. På denne vis vil der altid være et sted at finde sol eller læ, alt efter ønske.

Selvom beliggenheden er så central, som det overhovedet er muligt at blive, er der en udbredt ro at finde. Det er næsten naturstridigt, men samtidig er alt det du behøver og ønsker i dagligdagen inden for kort gå-afstand.
Således kan Skanderborgs mange spændende specialbutikker og caféer nås på ganske kort tid.

Det samme gælder for et væld af dagligvarebutikker med delikatesser, slagter, bager og meget mere. Desuden er her Kulturhuset, som også ligger lige ved, med et bredt udvalg af kulturelle tilbud, biograf m.m.

Endelig er stationen også inden for ca. 20 minutters gang og det er således let og hurtigt at komme ud i landet, f.eks. til Aarhus, hvor du kan være inde midt i centrum på ca. 40 minutter fra du forlader dit hjem!

Bilen parkeres på den eksklusive brugsret (p-plads), som alle boligerne har, og på blot et par minutter er du på E45 og har også på denne måde let ved at pendle.

Rådhusgården er et unikt byggeri med en uforlignelig placering, hvor den absolut bedste kombination af stilhed, udsigt og central placering er innovativt forenet med byggeri i absolut højeste klasse.

INDRETNING

Med en udbredt anvendelse af gennemlys, hvor lyset ikke kun slippes ind gennem vinduerne i en facade, men i stedet er allestedsnærværende, uanset tidspunktet på dagen, skabes et åbent og indbydende miljø i boligen.

Lyse elementer og de flotte trægulve er med til at give et umiskendeligt skandinavisk præg og det særlige lys, som kommer fra placeringen tæt ved og mellem de to søer efterlader et unikt indtryk.

OMGIVELSER

Ikke alene er byggeriet unikt, men den måde, hvorpå det indgår i en harmonisk kontekst med omgivelser, skaber en vedkommende stemning i hvad der bliver en central bydel i Skanderborg.

Få meter fra byens mange spændende specialforretninger og caféer, søen og kulturhuset er Rådhusgården perfekt beliggende for livsnydere, som ønsker en nærhed, der sjældent er set. Her kan alt nås med en kort gåtur, hvad enten det er søerne, skoven eller byen, der frister.

BYGHERRE & ARKITEKT

Læs mere om BachInvest og Laban Arkitekterne